onsdag 28 november 2007

Första advent runt hörnet

Nu är stjärnorna i våra fönster uppe. Känner att det är helt ok efter lite velande. Någon måste ju vara först i stan. hihi. Har även gjort några kransar av Buxbom att hänga i de fönster som inte har någon stjärna. Köpte materialet i en blomsterbutik här i stan. Hon hade bakom kassan så att fråga är mitt tips om du inte ser något framme. Gjorde en stomme och sen la jag knippen med buxbom omlott och virade efter med ståltråd. Enkelt fixat och det var tur för jag gjorde dem i all hast medan sonen satt och ritade. Han vill gärna rita, en favoritsyssla just nu, men han vill gärna att jag också ritar. Så mellan brummande bilar och tuffande tåg så band jag kransar.






Återkommer snart med några vita projekt. Ska bara vaxa klart först.
kraam e

måndag 19 november 2007

Smygstart på julen

Nu kan jag inte vänta längre. Det fullkommligt kliar i mina julfixarfingrar. Har bestämt mig för att fixa lite jullikt på övervåningen som en sorts kompromiss. Jag kan njuta av tidig jul utan att känna mig totalt knäpp inför våra eventuella gäster. Det gäller bara att hinna stoppa dem innan de hinner upp på övervåningen eftersom vi bara har en toalett och den är just på övervåningen. Typiskt att vi inte är klara med gästtoaletten på nedervåningen. Äh, de får lov att hålla sig. För nu är det jul i vårat hus...la la la laaaa!







Min snälla mamma har återigen varit i farten. Hon gav mig allt detta fina naturpynt när vi var och hämtade E hos mamma och pappa. Så idag har jag bland annat gjort en krans av lite blandad kompott. Olika typer av mossa, lingonris och kottar har mestadels använt mig av.
Kan tilläggas att mina föräldrar även hade tagit hand om sonen så vi fick roa oss barnfritt under ett drygt dygn i huvudstaden. Hann faktiskt med en hel del shopping men det får lov jag att visa en annan gång. Att man kan bli så trött av att ha så kul!
Ha det bra!
kraam e












torsdag 15 november 2007

Det perfekta skåpet.

Som jag letar efter det perfekta skåpet. Vill så gärna ha ett gammalt läkarskåp men har inte hittat något sånt skåp, än. Tills jag ramlar över det, för så brukar det vara för mig, så har jag fixat till ett av alla skrymslen i vårt hus. Det får duga åt porslinet som låg nerpackat i källaren. Det känns så skönt att ha tömt de lådorna. Trodde aldrig att de skulle stå packade så länge.









Det är så mysigt med gamla hus för det finns massor med vrår här och där, perfekt för att stuva undan saker man inte använder alltför ofta. På bilden nedan syns gången mellan matrummet och vardagsrummet. Det är där porslinet har hittat sin plats.

Nu ska jag väcka sonen.
Kram e

tisdag 13 november 2007

Äntligen

Nu är jag äntligen klar med mina bidrag till en jul-SWAP. Alla gör en likadan grej till alla som är med i swapen och sen byter man. Mycket slit och de är inte perfekta men tänk så mycket fint jag får tillbaka.
Den vita tapeten är från Sandbergs finns i kontoret. Tapeten som går i rött sitter på vår övervåning och kommer ifrån Lim och Handtryck. Om ni inte har kollat in tapeterna från Lim och handtryck så är deras site väl värt ett besök.
Nu får alla deltagare av swappen en liiten del av vårt hem.






Här kan ni se några andra bidrag. Förstå så mycket fint jag får!


Nu ska jag gå och leka med sonen!
kram e




onsdag 7 november 2007

Jag virkar och virkar...

Nu har jag äntligen virkat klart sonens filt. Det har varit jättekul att göra den. Måste erkänna att jag ett tag var väldigt trött på den så jag lade den åt sidan i någon vecka. Har man börjat virka så är det faktiskt svårt att låta bli. Under min filt-paus så gjorde jag en liten bakelse istället, och jag har redan börjat på en liten tårta.
I hattasken har jag mitt garn. Gillar den jättemycket och jag är väldigt glad för att jag fick den av min snälla mamma.

Den söta dockan fick sonen i 1-års present. Visst blir man glad när man ser honom?

Nu måste jag rusa och hämta E på dagis. Här snöar det faktiskt.
kram e