måndag 3 december 2007

Den som väntar på något gott...

För några månader sedan beställde vi det här bordet och stolarna från Elviras värld. Tyvärr har vi ännu inte fått hem möblerna men de är väl värda att vänta på, de är så fina tycker jag. Kökssoffan från mitt tidigare inlägg är från samma företag, den är en av de möbler jag tycker mest om i hela huset.

Bild lånad av Elviras värld
Ett av mina huvudbry just nu är hur vi (läs sonen) ska fixa att hålla bordet snyggt. Sonen älskar att rita och vårt nuvarande bord (vilket vi inte är speciellt rädda om) har fått sig några snygga krumelurer gjorda av sonen. Nästan så att jag börjar tro att jag måste plasta in hela bordet för att det ska klara sig ifrån sonens konstnärsambitioner (vilka jag så klart stödjer). Jag hoppas på att ett skrivbordsunderlägg är lösningen, har spanat in några på ikea. Tänker att de är ju större än vanliga bordsunderlägg och än så länge räcker inte sonens armar så långt. Eller är det någon som har andra tips? De mottages mer än gärna!

Nu kallar sängen och nya numret av Lantliv.
Vi ses!
Kraaam e

13 kommentarer:

Julia sa...

Ja du vet ju hur svag jag är för Elviras. Jag kan trösta dig i förhand med att vårt soffbord fått ett antal kritränder på sig och babyservetterna funkar utmärkt!

Saffransbullereceptet på insändarsidan, värt att prova, gjorde dem igår och mums mums så gott det blev!

SiaLotta sa...

Vilka vackra möbler! De tåls att vänta på. Tack för en jättefin och inspirerande blogg! Den är en favorit!

Nilla sa...

Underbart! Det är på ett sätt tur att Elviras inte säljs i Finland åtminstone för maken, jag får däremot kramp i hjärttrakten av att de är så vackra!

Hoppas ni snart får hem era möbler!

Ha en bra dag,

Kram Nilla

Anonym sa...

Åh vilken underbar blogg du har!!! Vilket vackert hem, underbara golv!
Hit återkommer jag gärna!;)

Kram/Mari

Lyckans Hem sa...

Förstår att du längtar efter det bordet! Det är helt underbart! Ha en fortsatt trevlig Tisdag //Jasmin

Diana sa...

Å, de är så fina de där möblerna!

Kan inte sonen få ett eget litet bord att rita vid tills han vet att det inte är bra att rita på det stora vita bordet?
Ikea har ju små enkla vita bord till de små. Om det inte gör något att han ritar direkt på det bordet funkar det ju som det är annars kan man alltid klä in bordsskivan med en snygg vaxduk (nu finns ju hur fina vaxdukar som helst) så skyddas det i all oändlighet :)

/Diana

sofiemalmö sa...

Vaxduk på bordet är perfekt, jättefin sida du har, mvh sofie

birgi sa...

Åh, det där ser ut att vara bord som räcker till även i vår familj. Är det dyrt?
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

madde sa...

Hej!

Helt underbart bord, om vi flyttar så är det helt klart ett sånt vi ska ha!!! Tänkte på det du skrev om att skydda bordet. På ikea finns det stora genomskinliga eller kanske lite frostat underlägg som är tänkt att ha under kontorstolarna. Tror de kostar 349:- eller nåt. De har vi användt under vår dotters stol för att skydda parkettgolvet. Det borde funka bra för erat bord! Om man vi kan man ju alltid kklä det med ngt mönstrat under. Lycka till!

country-dreams sa...

Vilket bord, jätte fint, hoppas att du får det snart!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Bordet var jätteläckert! Hoppas det kommer till dig snart!

Jennie sa...

Hej! Först vill jag börja med att säga hur fint hem du har. Och som ett tips på ditt bords bekymmer så har vi löst det med en lexanskiva (typ plexiglas bara lite tunnar och mer formbart)som en glasmästare i vår lilla kommun har värmt och bockat till efter bordets storlek.
Det har funkat toppenbra, både som målar skydd och som skydd när lillebror ville lära sig äta själv med tunga bestick och tappade och ibland hackade lite lätt i bordet:) Det kanske skulle vara nått.
Gott nytt år.
Mvh Jennie

Slottslängan sa...

Hej igen....

Kom just på....JO! Jag har ett tips till dig! När jag flyttade till min lägenhet hittade jag på vinden tre stycken ganska rejäla, gammeldags bakbord med kanter. Ett av dessa målade jag vitt och klädde botten med en tunn MDF skiva som målades med några lager skoltavelfärg. En liten list längs framkanten, möbelstassar i botten och ett litet handtag på varje sida och så vips! Så hade jag ett jättefint, flyttbart ritbord till syskonbarnen :-D Kritor och pennor rullar inte av och de höga kanterna gör att de inte når ut till bordsskivan. Här används det både vid köksbordet och soffbordet. Kanske något för dig?

(Det andra ska jag sätta små ben på och så får mina hundar ett eget bord för mat- & vattenskålar).

Hälsningar / Slottis
http://slottslangan.blogspot.com