tisdag 23 oktober 2007

Marockanskt klinker


Vi har ägt vårt hus i ett år ganska exakt. Det första jag köpte till huset var handmålat klinker från en liten butik på söder i Stockholm som heter Maroc. Plattorna var så gott som slut och mer var på väg in men jag kunde inte vänta. Personalen letade i alla skrymslen och vrår efter plattor och till slut vi fick precis ihop så det räckte. Vilken tur att toaletten där plattorna ska läggas är så väldigt liten (positivt tänkande). För den är väldigt liten, nästan så man måste backa in...
Min tanke är att ha panel på väggarna men vet inte riktigt på vilket sätt än. Vita väggar blir det ialla fall. Frågan är om rummet kommer att uppfattas som mindre om vi sätter panel från golv till tak. Ni får gärna tycka till!


Toaletten extraknäcker som barnvagnsförråd för tillfället. Kommer faktiskt att sakna den funktionen med. Samtidigt är det ju aldrig är fel med en gästtoalett.

Hoppas att ni får en härlig vecka!


kram e

22 kommentarer:

Nublus blogg sa...

Härligt klinker! Vi har lekt med panel på väggarna inne på vår minimala toalett nere i källaren. Både stående och liggande faktiskt. *galet* Det finns några bilder i min blogg, tror att det ligger under juli. Är så skandaköst dålig på att sätta etiketter på inläggen. *skämmas*

Härligt att höra att du blev nöjd med din shopping också. :-)

Mettan69 sa...

Underbart klinkers du fått tag i. Jag har också en liten toalett där jag har panel på hela väggarna och jag tycker inte rummet blev mindre för det. Väldigt enkelt och rent med tanke på att det är så litet så jag är jättenöjd. Bilder finns i mitt galleri om du är nyfiken.
Kram Mettan

Nilla sa...

Underbart klinkers =)

Tror du bra kan sätta panel på hela väggarna, lugnare för ögat i ett litet utrymme =)

Hoppas ni får en bra dag!
Kram Nilla

Mettan69 sa...

Hej igen.

Kommer inte in i din gästbok så jag svarar här. Min toalett är INTE stor. Du kanske blir lurat av den fina panelen hihi. Toaletten är inte större än 1m * 1,35m. Inte stort... Öppnar man skåpet under handfatet så slår den ena dörren i toalettstolen. Kul. Och detta är den enda toalett vi har. Fattar du att jag vill bygga ut.
Kram Mettan

Smultron och glass sa...

Det kommer bli såå snyggt!

Jag tror nog det kan bli lite trängre med panel, precis som du skriver. Till det där golvet skulle nog jag putsa väggarna istället.

Marres Hörna sa...

Åh, det där kommer bli fint!!! :-)

Härligt klinkers!

Kram Martina

www.beasbarnslikheter.blogspot.com sa...

Ja-a...favoritklinker det där. Säger som Gemelli skrev - det var med i ett Roomserviceprogram och det var det finaste köket de någonsin gjort enligt mig. SÅ vackert!!!

De hade mestadels vitt i övrigt, men stolarna var knallgula. Superfint!

Elin sa...

tack för alla fina kommentarer! Det är så roligt att se att fler kommer ihåg Roomservice-avsnittet där klinkern är med. Också ett av mina fovoritavsnitt! Frida är ju grym!

Terese sa...

ååå det där kaklet är riktigt fint! härlig känsla på det...

Anonym sa...

vilket underbart klinkers! Gillar starkt!
Tror det skulle bli jättefint med vita ca 200mm breda liggande plankor i lite ruff stil, gärna med ett litet glapp på ngn mm mellan plankorna.Det vara bara min lilla tanke.
Tror det blir riktigt bra, hur ni gör. Väntar med spänning på att få se fortsättningen. kram/ruffa

ps. bara att maila mig din e-post om du vill ta del av min enkla inredningsblogg.

Lantliga ting sa...

Jag också spanat in den där klinkern (klinkersen?) på roomservice. Har vart kär i det sen dess. Jag har även sett ett reportage i en tidning då några hade det i sitt badrum, superfint var det! Lycka till med bardrumsrenoveringen! Kram Maria

Tingeltangel sa...

Hittade just till din blogg och villa bara säga att ni har det jättefint. Underbart kök och den där klinkern ser ursnygg ut.

Sofie sa...

Det där klinkersen är bara sååå läckert! Ni kommer få en toksnygg toa :-)
Måste bara säga att jag beundrar ditt kök titt som tätt, är lite fluktare av ditt kök, kan man säga *hi hi*
Även om jag inte kommer få ett sådant kök som ditt, då jag har ett tråkigt paralellkök, vill jag åtminstone att det ska LIKNA ditt UNDERBARA!
Måste visa sambo, då kanske han vill göra om köket tidigare :-D
Kram Sofie

Sextiotalsvillan sa...

Vilket härligt klinkers! Men visst är det inte dumt med ett barnvagnsförråd heller... våran får stå alldeles i vägen vid köksingången. Hade gärna haft ett speciellt förråd till den ;)
Kram Maria

Mia sa...

Ser fram emot att se det klart, jättesnyggt klinkers! kram!

Handplockat sa...

åh så spännande du visar väl sen
klinkersen är helfin

ha en bra måndag

Inredningstokig själ sa...

Underbara klinkers, passar i en liten toalett.

Roligt att se att ni har ett likadant kykskåp som vi. Jag bara älskar vårt kylskåp, men usch vad det var dyrt. Och såååå snygg kran har ni, precis en sån som jag letade efter men jag fick nöja mej med en annan variant i lantlig stil istället.

"M" sa...

Det kommer bli en jättefin toalett med sånt härligt golvklinker...mvh "M"

Doris Daisy sa...

VAckert! Fint kakel, vackert hem å fin blogg :o)
Jag skulle tro att det blir urfint med pärlspont på väggarna på WC. Finns ju färdiga skivor, så man sliper spika vajre bräda.

Eva sa...

Hej!
Jättesnyggt kakel! och inspirerande bilder på renoveringen av ditt kök.
Hamnade av en slump här på din blogg, upptäckte att vi bor i samma stad!
Ett litet shoppingtips - "Butiksstråket", åk in vid Kvinnersta, följ sedan vägen norrut där man hittar flera mysiga butiker.
Hälsningar!/ Eva

Elin sa...

tack för alla kommentarer och synunkter. Läser era kommentarer om och om igen bara så ni vet! Blir så glad för att ni tar er tid.

Sofie - så roligt att du gillar vårt kök. Vi är också väligt nöjda.

Eva - kul med en lindebo här inne. tack för tipsen, ska undersökas absolut!

Tant Grön sa...

Åhå, vilket fint klinker. Har det kommit på plats än?