fredag 30 maj 2008

Före och Efter




Hej vänner!
Har hamnat i lite av en bloggtorka så jag letade bilder för inspiration och hittade bilder på hur vår hall på övervåningen såg ut innan vi började renovera huset. Så, idag bjuder jag på några före och efter bilder. Som kanske syns på bilderna har vi även ändrat om planlösningen, väggar är flyttade, badrummet är flyttat, trappen upp på vinden är riven...
Numera står det (för tillfället, jag gillar ju att möblera om) en pinnsoffa och ett litet bord uppe på hallen. Det kan jag visa någon dag om ni vill se...
Trevlig helg!
kram e

söndag 25 maj 2008

Grattis Mamma!








Hej alla vänner och mammor!
Idag har mors dag firats här hemma. Vår lilla familj bjöd mina föräldrar och systrar på grillat. Oj, så gott det var...jag är fortfarande mätt. Det blev hallon- och rabarberpaj till efterrätt, det kanske förklarar varför magen står i 8 hörn. skratt..
Mamma fick en jättefin röd thékopp som hon önskat sig. Och jag, ja jag är ju också mamma, köpte min present alldeles själv i förra veckan. Det blev ett halsband från Thomas Sabo. Det syns på bilden längs ner. Gillar speciellt berlocken som föreställer ett litet hus men texten "Sweet home" skrivet på, huskatt som jag är. Öppnar man dörren är det ett hjärta där i.
Nu väntar sängen!
Många kramar e

söndag 11 maj 2008

Hemma hos bästa Jenny



Hej vänner!

Idag tänkte jag visa er ett annat hem än mitt vita hem. Det här hemmet tillhör Jenny (eller Nennu som Ebbe säger), som är tvåbarnsmor, världens bästa vän + mycket annat så klart.
I det här hemmet samsas loppisfynd med arvegods och ikeamöbler. Allt i en väl avvägd blandning. Möblerna och sakerna i hemmet får gärna flirta med 50-talet, allt för att skapa rätt känsla för det här snygga funkishuset. Jenny har med stor kreativitet och fingertoppskänsla tagit sig an huset, som när familjen köpte det, inte så mycket ut för världen. Villan har genomgått en helt enorm förvandlig. Vänta ska ni få se!

Så här såg huset ut när familjen köpte det...



Några år senare är tegelfasaden målad vit, pensionärskuvösen är ett minne blott och ja, någon som skulle kunna gissa på att det är samma hus?!





















Hoppas att ni precis som jag blir inspirerade av Jennys underbara hem. Om det skulle vara så att ni har några frågor ang Jennys hem så svarar hon på dem i bloggen.

Innan jag slutar vill jag även passa på att tacka söta Petra och Anette som har bloggarna www.metrobloggen.se/romantiskahem och http://www.etthusivitt.blogspot.com/ för att ni bloggat om Vitt och brett. Känner mig så otroligt hedrad och glad över att ni verkar gilla min blogg. Tack ännu en gång!



Massor med kramar e

måndag 5 maj 2008

Vi bygger ett fort...

Hej vänner!

Vilken härlig ledighet vi har haft under valborgshelgen. Vi har varit ute i trädgården varje dag, hela dagarna...Vi har fått så mycket gjort. Känns så skönt i min smått stressade jobbhjärna. Tack snälla mamma och pappa för all hjälp! Lovar många gentjänster när ni är 80 år och vill ha hjälp att bära hem matkassarna (skratt).


Jo, vi har byggt ett fort som min bästa vän J säger. Det innebär att det ska vara omöjligt för lille Ebbe att ta sig ut på vägen där bilarna ibland kör ganska fort. Men vi hoppar nog över det där med vallgrav och krokodiler (eller krotediil som Ebbe säger) Vi har fixat parkering och gjort en trapp, byggt staket, grundmålat över 300 staketpinnar, öst lerjord och flyttat några pioner och klematis.








Projekten och drömmarna fortsätter även fast fort-projektet är långt ifrån klart. Under sommaren hoppas vi göra en mur liknande den som (halvdant) syns på de små bilderna nedan. Den ska byggas vid vårt gårdshus, (den stora bilden nedan) 90 graders vinkel och i bakkant på huset, till höger i bild. Sen tänkte vi stensätta platsen mellan muren och gårdshuset med skifferplattor som vi har hittat lite här och där i trädgården, ca 1 dm ner under gräsmattan. Ambitionen är att få det lika mysigt som på de små inspirationsbilderna Vad tror ni, kan det bli bra? Vi tror att det kan bli en mysig uteplats...








Hoppas ni har det härligt i vårvädret!



kram e