söndag 30 september 2007

Bytt är bytt...

Jag har underbara vänner! Många är precis som jag väldigt intresserade av inredning. Innan vi flyttade till vårt härliga sekelskifteshus bodde vi i en funkislägenhet i Stockholm. Den var också härlig men den inreddes med andra möbler och detaljer som jag inte tycker passar i vårt nya boende. Min kompis J har dock en underbart litet vitt funkishus. Hon får alla de saker som inte passar hemma hos oss längre. Det är liksom en win-win-situation! :-) Vi slipper ha fullt i källaren och hon får fina funkissaker som hon gillar. Men som tack för grejerna så fick jag detta jättefina bord som nu står mot väggen i vårt matrum. Gillar det jättemycket! Tycker ni att det ska målas, eller ska det behållas som det är?

kram e



torsdag 27 september 2007

Antikt uti Nora


Mellan orterna Nora och Lindesberg existerar det en vänskaplig rivalitet. Lindesberg är större både till yta och befolkningsantal och fungerar som centralort för området, bland annat finns lasarettet och gymnasium här. I Nora finns noraglass och egentligen inte så mycket mer för mig som lindesbergare. Det var ialla fall min syn på Nora tills jag upptäckte alla mysiga antikbodar som finns i staden.

Idag har jag och min vän Linda varit på en vänskaplig visit till Nora. Vi hittade en massa fina saker! Bland annat den stora skålen på bilden nedan. Burkarna shoppades också i Nora och är från Miljögården. Aldrig har småbarnsmammorna fått stå i lugn och ro och rota så länge, helt underbart! Innan vi åkte hemåt åt vi en snabb lunch på ett café i stan. Där fanns den en macka som de kallade för Lindesbergarn, en fralla med ost och skinka....undrar vad de menade med det?

kram e




tisdag 25 september 2007

Köksrenovering...

När vi flyttade in i vårt härliga hus gick interiören nästan uteslutande i orange. Köket har, tills nyligen, gått i färgkombinationen orange/aprikos. Nu har vi äntligen kommit så långt i husrenoveringen att köket också har fått sig en vända med vit färg. Det är ju för sig inte det enda som har hänt i köket. Köksstommar och luckor har vi köpt från Ikea. Jag tycker att de luckorna är så fina och ikea är en bra bas. Vitvaror har vi beställt ifrån SMEG. Gillar speciellt den bulliga kyl/frysen. Den är inte så stor men vi kompletterar med frys i källaren. Skålhandtag och knoppar är från Byggfabriken. Där finns massor med underbara detaljer för hus byggda i början av 1900-talet. Sonen var hemma från dagis idag så han fastnade på några bilder.
Kram e








måndag 24 september 2007

Vilken blomma är du?

I härliga bloggen http://blandkuddarobusigabarn.blogspot.com/ hittade jag det här roliga testet. Vilken blomma är du? Testa vetja! Kolla även in alla fina kuddar som innehavaren av bloggen ovan visar. Väldigt inspirerade!

I am a
Snapdragon

What Flower
Are You?

"Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."

kram e

Spegel spegel...

Har köpt en ny spegel till kontoret. Hade egentligen tänkt att spraya den vit men tror jag kanske behåller den som den är. Eller, vad tycker ni?

Nu kallar tvätten!





Kram e

lördag 22 september 2007

Härliga Höst


Åh, det är så mycket jag vill visa i bloggen men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Tror jag börjar smått för att sedan accelerera, låter det bra?! Idag var det underbart höstväder så jag och sonen passade på att plocka plommon. Det är så gott med plommon! Speciellt när de finns precis utanför fönstret.







Sen pyntade jag lite på verandan. Så här blev det. Lite enkelt bara, inga konstigheter.




Kram e